
SECURE SHELF-LIFE & HIGH QUALITY OF YOUR PRODUCTS WITH FOODLine’s MULTI-FUNCTIONAL NATURAL YEAST
Η Foodline Co. έχει αναπτύξει εδώ και 30 χρόνια, φυσική μαγιά όπου χρησιμοποιείται σε όλα τα αρτοσκευάσματα μακράς ζωής. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να την βελτιώνει και να τη προσαρμόζει ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του εκάστοτε project.
TI EINAI Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΙΑ (Lievito madre ή Levain)
Είναι εκλεκτικές καλλιέργειες ζυμομυκήτων οι οποίες έχουν απομονωθεί μετά από ασφαλή και σύχρονη μέθοδο, από την Ελληνική χλωρίδα η οποία είναι πλούσια σε αρωματικά και βότανα.
Περιέχει μεγαλύτερο πληθυσμό ζυμομυκήτων των στελεχών Saccharomyces Exiguus, Saccharomyces Candida Krusei or Mileri καθώς και μικρότερο πληθυσμό γαλακτοβακίλλων όπως Saccharomyces Brevis and Saccharomyces Plantarum.
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- Μεγάλη διάρκεια ζωής εώς 1 χρόνο
- Μαλακότητα
- Μεγαλύτερη απόδοση ανα batch
- Εξαιρετικά αρωματικά
- Εξοικονόμηση μαγιάς (μειωμένο ποσοστό χρήσης)
- Διόρθωση ρεολογικού χαρακτήρα ζύμης με αποτέλεσμα να έχει καλύτερο machinability (μειώνει την ελαστικότητα και αυξάνει την εκτατότητα)
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
- Croissant μακράς ζωής (συνδυαστικά μπορεί να δώσει μέχρι 1 χρόνο ασφαλές προϊόν )
- Bread toast μακρας ζωής χωρίς 2η παστερίωση, εώς 2 μήνες
- Breadtoast E-free με διάρκεια ζωής 1 μήνα
- Αρτοσκευάσματα χωρίς καθόλου μαγιά
- Brioche – patté, strudel με διάρκεια ζωής 1 χρόνο (αλλά με γεμίσεις ανεπτυγμένες από τη
ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΗΣΗΣ
- Από 5 – 15% επί του αλεύρου για αρτοσκευάσματα μικρής διάρκειας στοφαρίσματος (60 – 120 λεπτά)
- Από 20 – 50% με μέθοδο sponge and dough και χρονικά μεγαλύτερης διάρκειας στοφάρισμα (μεγαλύτερο των 4 ωρών)
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ – ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ
Για την αναγεννηση μέρος της μητρική γενεάς ζυμώνεται με αλεύρι και νερό. Έπειτα σε ειδικές συνθήκες στόχος είναι να επιτύχουμε το επιθυμητό pH.
Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.